Misteri ! Siapa sebenarnya Imam Mahdi?by Tarbiah Sentuh   2 years ago

130,270 views

1,618   46

DAKWAH DAN TABLIGH

bilakah Imam Mahdi akan muncul? siapa Imam Mahdi? siapa dulu kuasai dunia, imam mahdi ataupun nabi Isa ataupun " Dajjal"? mesti persoalan sebegini terus melayang layang di fikiran anda! kalau begitu. saksikan video ini sejenak. moga timbul kesedaran dalam hati kita untuk lebih yakin akan hari kiamat.

video ini di ubah oleh : Abdul Hafiz Taha (Diploma Pengajian Dakwah dan Islamiyyah) dari Institut Kemahiran Islam Malaysia Sarawak ( IKMAS ).

Video ini diambil dari ceramah Ustaz Wadi Anuar yang menceritakan tentang Imam Mahdi. kemudian diubah menjadi lebih menarik dengan menambahkan sound effect, background video dan music serta sedikit video effect padanya. video ini diubah menggunakan aplikasi "Sony Vegas pro 14".

atas kesempatan ini, saya Abdul Hafjz" ingin mengajak semua yang menonton video ini untuk persiapankan diri anda bagi menghadapi akhir zaman dan hari kiamat yang bakal tiba. banyakkan amalan seperti membaca surah kahfi. jadilah mujahid akhir zaman dan jangan tinggalkan usaha dakwah dan tabligh.

segala komentar, cadangan dan pendapat anda amat kami perlukan. jangan lupa share dan like video ini. moga beroleh manfaat. dan jangan lupa "SUBCRIBE" TARBIYAH SENTUH InsyaAllah, SEMUA BEROLEH MANFAAT....AMIN...

Comments